Piratskibet

Bliv frivillig på Piratskibet

Hop med ombord og inspirer yngre pirater!

Piratskibet er Coding Pirates på en helt ny måde. Hop ombord og drag med ud på et hidtil uudforsket kodehav, hvor Coding Pirates ikke tidligere har været. Coding Pirates bliver med Piratskibet tilgængeligt for langt flere børn og unge en hidtil. Det her er din mulighed for at gøre en forskel for endnu flere kodepirater og dele ud af din begejstring og passion for kodning, it-kreativitet og pirateri!

Kendetegnende for Coding Pirates’ arbejde er, at det er båret af frivillige. Det samme gør sig også gældende for Piratskibet. Derfor vil vi gerne invitere dig med ombord som frivllig på platformen Piratskibet.

Din vigtigste opgave som frivillig på Piratskibet er meget simpel; nemlig at lege, inspirere og aktivere siden ved din tilstedeværelse.

Vi har i udgangspunktet brug for to typer af frivillige på Piratskibet:

Frivillig community manager

Frivillig community manager

Voksne frivillige

Som frivillig community manager på Piratskibet bliver du en del af et kompetent team af frivillige voksne, der alle arbejder for, at Piratskibet bliver et trygt og sjovt sted at være pirat. De frivillige community managere sætter rammerne for kulturen på siden og uddeler anerkendende kommentarer for seje projekter og imødekommende adfærd.

Hovedformålet for de frivillige community managere er at:

  • Moderere samtaler og indhold på Piratskibet
  • Udvise understøttende og anerkendende adfærd over for brugerne
  • Supportere og understøtte ungementorerne i deres arbejde
  • Være tilgængelig som en “voksen” ressource på Piratskibet, hvis det skulle blive nødvendigt
Ungementorer

Ungementorer

Kodepirater primært i alderen 13 - 17 år

Som ungementor på Piratskibet skal du sammen med andre unge – primært i alderen 13-17 år – dele dine sejeste it-kreative projekter og derigennem inspirere øvrige pirater til at give sig i kast med lignende projekter. Du bliver en del af teamet, som andre pirater på siden ser op til, og du får mulighed for at uddele særlige anerkendelser til seje pirater på Piratskibet.

Hovedformålet for ungementorerne er at:

  • Være tilstede som mentorer for yngre pirater på Piratskibet
  • Skabe aktivitet og indhold på Piratskibet
  • Inspirere brugerne på platformen ved at dele IT-kreative projekter

 

Hvad får jeg ud af at være frivillig på Piratskibet?

Som frivillig på Piratskibet kommer du til at inspirere børn og unge til at være IT-kreative – præcis som Coding Pirates allerede gør ved de ugentlige klubaktiviteter rundt i landet. For mange børn og unge på Piratskibet, vil det være deres første møde med Coding Pirates, og du får derfor en central opgave med at byde dem velkommen. På Piratskibet er det sociale rum i højsædet. Du er som frivillig med til at skabe bro mellem børn og unge på tværs af Danmark. Du vil møde pirater online, du ellers aldrig var kommet i kontakt med, og hvem ved, måske danne venskaber for livet?

Hvor meget tid kræver det at være frivillig på Piratskibet?

Da Piratskibet er en onlineplatform, er den tilgængelig, når det passer dig. Du bestemmer derfor i sidste ende selv, hvor meget tid du vil bruge som frivillig.
Vi er dog afhængige af det frivillige engagement på siden, så vi håber, at du som minimum vil være til stede sammenlagt i et par timer om ugen på Piratskibet.

Hvordan kommer jeg til at samarbejde med de øvrige frivillige?

Som frivillig på Piratskibet bliver du en del af en gruppe af dedikerede frivillige. Det er jer som gruppe, der definerer spillereglerne på Piratskibet med udgangspunkt i Coding Pirates’ adfærdsregler (piratløftet).

Selvom I ikke nødvendigvis er fysisk tæt på hinaden, bliver I en enhed. I løbet af året vil du som frivillig blive inviteret til særlige Coding Pirates events specielt målrettet frivillige på Piratskibet, hvor I kan vidensdele og sammen videreudvikle det sociale fællesskab på Piratskibet.

Hvordan bliver jeg klædt på til at være frivillig på Piratskibet?

Piratskibet er helt fra starten designet med frivillige for øje. Derfor er platformen også designet, så den nemt kan betjenes af forskellige frivillige. Sidens såkaldte back-end er på dansk og er et værktøj som frivilligmoderatorerne kan bruge til at holde overblik, moderere og tilføje nyt indhold. I front-end er der også lavet værktøjer til både frivilligemoderatorer og ungementorer så de nemt kan fremhæve fede projekter og gode idéer, samtidig med at man kan håndtere uønsket adfærd. På siden vil der også ved lanceringen være udarbejdet en mini-guide, der forklarer på en enkel og forståelig måde, hvordan platformen fungerer. Herudover er det hensigten, at der løbende bliver udviklet hvervemateriale af frivillige til nye frivillige på Piratskibet. 

Interesseret?
Skriv dig op til at blive frivillig på Piratskibet

Indlæser…

Kontakt

Ole Isø-Nielsen
Projektkoordinator/styrmand
Email: [email protected]

Morten Pedersen
Kommunikationsmedarbejder
Email: [email protected]

Slack kanal: #ig_piratskibet

Styregruppe

Sune Nilausen
Har været frivillig i Coding Pirates siden 2015, og er aktiv i Coding Pirates Carlsberg.
Sekretær i Coding Pirates Denmarks hovedbestyrelse.

Lis Zacho
Formand for Coding Pirates Frederiksberg og afdelingskaptajn på Frederiksberg siden 2015.
Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates Denmarks hovedbestyrelse.

Mikkel Kisling
Har været en del af Coding Pirates siden 2015, og var med til at starte Frederiksberg-afdelingen op.
Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates Denmarks hovedbestyrelse.

Benjamin Rotendahl

Har været en del af Coding Pirates siden 2014. Er næstformand i Coding Pirates Denmark og er pirat ude på DIKU (Datalogisk Institut på Københavns Universitet).

 

Piratskibets Advisory Board bestod af

Andreas Lieberoth
Forsker i spil- og læringspsykologiske egenskaber med hjælp fra neurovidenskab og mediepsykologi. Andreas arbejder med spil designet til kommunikation, læring, motivation og forskning.

Gunver Majgaard
Lektor og ph.d. ved Syddansk Universitet. Gunvers forskningsinteresser omfatter blandt andet design af digitale læremidler, brugerdrevne designprocesser, læreprocesser og didaktik understøttet med teknologi.

Jonas Sindal Birk
Tværgående konceptudvikler og projektleder hos Center for Digital Pædagogik. Jonas er særlig stærk i formidling, brugerinddragelse, procesfacilitering og design.

Lone Dirckinck-Holmfeld
Professor, fhv. dekan, Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet. Lone har særlige kompetencer indenfor participatory research and design, digitale medier, pædagogik og læring.

Rikke Toft Nørgård
Ph.d. og associate professor hos Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier hos Aarhus Universitet. Rikke forsker i digitale spil samt digital læring og interaktion.