45-årige Mikhail startede som frivillig i 2015, så hans søn kunne få en plads på holdet. Efter 5 år er han stadig frivillig, og han elsker at dele ud af sin viden og være sammen med børnene. Under corona kastede han sig over at afholde et online forløb i C#.

Mikhail Nikitin hørte for første gang om Coding Pirates gennem sit arbejde. Han arbejder som softwareingeniør, og det var her hans kollega, Per K. Hansen, fortalte om Coding Pirates. Mikhail blev straks interesseret, og han gik hjem og fortalte sin søn om muligheden for at blive pirat og gå til Coding Pirates.

Hans søn ville gerne prøve kræfter med det, men for at han kunne starte med det samme, var der en enkelt betingelse:

– Efter aftale med Per fik jeg ham ind på betingelse af, at jeg startede som frivillig og underviser. Jeg var slet ikke imod at undervise, men jeg var ikke sikker på, om børnene kunne forstå mit dansk, fortæller Mikhail, der flyttede til Danmark fra Rusland i 1999.

Men med sønnen i hånden startede Mikhail som frivillig i september 2015 i Coding Pirates Tårnby. Og på trods af sprogbarrieren gik det over alt forventning. For Mikhail er det samarbejdet med børnene og det at dele ud af sin egen viden, der driver hans motivation som frivillig. Og så lægger han vægt på, at der er en række ting, man skal være indstillet på, når man er frivillig:

– Det kræver, at man kan forklare komplekse ting til børn. At kunne engagere dem. At være parat til at gentage de samme ting flere gange, og helst fra forskellige vinkler, forklarer han.

Frivillig i en corona-tid

Da hans kalender på et tidspunkt ændrede sig, flyttede han afdeling fra Coding Pirates Tårnby til Coding Pirates ITU, og efter en pause på nogle år, er han igen tilbage på ITU, hvor han står for at lære børnene C#:

– C# er et programmeringssprog på et højt niveau, og programmerne kan køre på næsten alt fra Windows til Raspberry Pi. Man kan lave Windows-programmer (mange dele af Visual Studio er skrevet i C#), CLI (Command Line Interface som f.eks. ”grep”), websites, spil, services (noget der sidder på en server ude i verden og afventer en request – f.eks. at tænde lys) osv.

Før corona aflyste de fysiske klubaftener i foråret havde Mikhail syv børn på sit hold, og så skulle der ellers tænkes kreativt:

– Jeg startede med at lave online forløb i C# efter afdelingskaptajnens opfordring. Men der kom kun ganske få børn, så forløbene var ikke særligt populære. Men det gav dog mulighed for at besvare spørgsmål samt tilrette børnenes værker mere individuelt.

Så der er ingen tvivl hos Mikhail, når man spørger ham, om han savnede de fysiske klubaftener under corona:

– Ja, for det er bestemt bedre at være sammen og undervise face-to-face, siger han.

Om Mikhail

  • 45 år
  • Softwareingeniør
  • Bor i København
  • Kommer oprindeligt fra Rusland, men har boet i Danmark siden 1999
  • Interesser: Computer, musik og bøger
  • Frivillig i Coding Pirates ITU

#MødMandskabet

I #MødMandskabet præsenterer vi nogle af vores mange seje frivillige i Coding Pirates. Hver især bidrager de med forskellige styrker og kompetencer.

Nominér en frivillig ved at sende en mail til [email protected] eller via Slack: @CamillaBenkjaer.

» Mød flere af vores seje frivillige