Karsten Lumholtz læser til maskinmester, og han ser en sammenhæng mellem sin uddannelse og Tårnby-afdelingen af Coding Pirates, hvor studiet giver ideer og inspirationer til aktiviteter med børnene.

IMG_9348

“På mit studie har jeg fx repareret bådmotorer, hvor jeg tænkte, det kunne være sjovt, at bruge Raspberry Pi, som vi brugte i afdelingen sidste år, hvor man kunne inddrage noget mekanik og lave en styring med noget, der bevæger sig elektronisk.”

Karsten Lumholtz startede som frivillig i Coding Pirates Tårnby i sommerferien 2015, og hans søn Atlas er selv pirat i samme afdeling.

“Jeg var til en testaften på Helsingør Bibliotek for at prøve det, og det var skide sjovt”, fortæller Karsten Lumholtz.  

Der er 12 børn i multimedieworkshoppen, som alle skal lave film. Opgaverne er blevet delt ud, så der er nogen, der skriver manuskripter, der er nogen, der laver lydeffekter og visuelle effekter, og så er der nogen, der laver stop motion sammen med Karsten Lumholtz.

Karsten Lumholtz vil rigtig gerne blive ved med at være frivillig, og han synes rigtigt godt om de muligheder, der nu bliver tilbudt i Coding Pirates er for at lære mere om specifikke teknologier og få nye ideer til kommende sæsoner:

“Jeg vil gerne med på nogle af de kurser, der løbende bliver afholdt i Scratch eller Arduino”, fortæller Karsten og fortsætter:

“Vi lavede LEGO Mindstorm sidste år, det synes jeg var vanvittigt fedt, så det kunne jeg også godt tænke mig at bruge mere tid på. Der er kæmpe muligheder i det”, slutter han.