Hvad er Coding Pirates?

Coding Pirates og klubaftener 

Har du spørgsmål til vores klubaftener eller om hvad det vil sige at gå til Coding Pirates – så har vi samlet informationen til dig her.

Hvad er Coding Pirates?

Coding Pirates er en forening, som vil fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer via afholdelse af ugentlige klubaftener, workshops og online kollaboration samt udvikling af dedikeret undervisningsmateriale sammen med andre Coding Pirates-afdelinger. Coding Pirates sigter efter at skabe innovative produktudviklere.

» Læs mere om Coding Pirates Denmark

Hvor gammel skal man være?

Vi tager imod børn mellem 7 og 17 år. Nogle aktiviteter kræver, at man er ældre end 7 år, men det tager vores medlemssystem højde for (man kan ikke tilmelde sig en aktivitet, som man ikke er gammel nok til).

Spændende! Hvad koster det?

Kontingentet kan variere fra afdeling til afdeling, men langt de fleste steder koster det 500 kr. pr. halvår.

 

Hvordan foregår det i praksis?

Vi har klubaftener flere forskellige steder i Danmark, og der mødes børn og frivillige typisk én gang om ugen 2 timer ad gangen. Børnene arbejder og bygger på deres projekter og får hjælp af de voksne frivillige, når det bliver svært. Der er typisk flere forskellige aktiviteter og workshops på en klubaften opdelt efter alder og erfaring. Vi har også klubaftener, hvor der er en mere ledet stil, hvor man lytter efter en underviser og lærer fra dem.

Det lyder interessant, hvor skal vi møde op?

Desværre har vi ventelister til mange afdelinger, så der kan godt gå lidt tid, inden I kan komme ind. Men jo før man bliver skrevet op i vores medlemssystem (https://members.codingpirates.dk), desto hurtigere kommer man forrest på  ventelisterne.  Husk, at angive hvilke ventelister I vil skrives op til og husk, at tjekke den e-mail I skriver jer op med jævnligt.

Vi ved ikke, om vores barn synes om det. Kan vi få en prøvetime?

Grundet den store efterspørgsel tilbyder vi generelt ikke prøvetimer. Skulle jeres barn, efter det er startet på et hold, finde ud af efter et par gange, at Coding Pirates ikke var noget for hende/ham, så refunderer vi hele kontingentet. Mange afdelinger holder også Åbent hus-arrangementer, hvor forældre og børn er velkomne til at få en smagsprøve på, hvad Coding Pirates er.

Hvor kan vi skrives op henne?

I går ind på http://codingpirates.dk/tilmelding og udfylder formularen. Efter I har modtaget en e-mail med et link, kan I gå ind og vælge de afdelinger, der er relevante for jer. Herefter vil I modtage en e-mail, når vi optager nye på holdene.

Vores barn glæder sig helt vildt til at starte, skal de tage noget med?

Hvis ikke der står andet i invitationen, så skal I tage en bærbar computer med som kører Windows, Mac eller Linux.  Det behøver ikke at være en ny, dyr og kraftfuld maskine. De fleste af vores workshops kan klare sig med relativ få ressourcer. Til enkelte workshops er det nødvendigt at køre et specifikt operativsystem (f.eks. Windows eller Mac til Mindstorms, Windows 8 til Project Spark osv.), men det får I at vide, når I møder op (og der vil som regel være andre workshops, I kan deltage i).