Hvad er Coding Pirates Game Jam?

Coding Pirates’ Game Jam er en national konkurrence, hvor børn og unge over 24 timer konkurrerer om at udvikle og kode det sejeste spil. Børnene arbejder i teams for at udvikle spillene. Hvilket vil sige at det er en holdindsats, hvor børnenes evner til samarbejde, kreativitet, design udvikling, programmering og fantasi kommer i spil.

Eventet finder sted i Aarhus og i Lyngby på samme tid. Game Jam er Coding Pirates’ største årlige event, hvor omkring 250 børn deltager.

Hvordan foregår Coding Pirates Game Jam?

Konkurrencen starter lørdag kl. 10.00 med introduktion, præsentation af årets tema og gruppeinddeling. Grupperne bliver sammensat tilfældigt. Herefter siger forældre og andet familie tak for i dag.

Nu begynder konkurrencen, og deltagerne udvikler nu på livet løs, indtil konkurrencen slutter den efterfølgende søndag kl. 13.00. Vi vil derfor være på lokationen natten over.

Kl 15.00-15.45 Søndag vil vinder kåringen blive streamet
I kan følge med her: https://www.twitch.tv/codingpiratesdenmark
Spillene bliver vurderet af et dommerpanel, der uddeler præmier i kategorierne:

  • Bedste spil
  • Designprisen
  • Teamwork-prisen
  • Ungdomsprisen

Eventet slutter efter præmieoverrækkelsen om søndag ca. kl. 16.00.

Hvad kræver det at være med?

Den vigtigste er, at du har hovedet fuld af gode idéer og lysten til at være IT-kreativ med andre børn og unge. Så bliver eventet med garanti en succes.

Da Game Jam er en konkurrence, er det en fordel, hvis du har et basalt kendskab til at kode. Det kan være i Scratch, Unity eller en tredje teknologi. Eller måske du er god til at tegne og har kendskab til grafiske programmer eller har prøvet at arbejde med lyd.

I løbet af eventet vil der være en masse frivillige til stede, der kan hjælpe og svare på spørgsmål, så alle bliver guidet godt igennem konkurrencen.

Hvornår er der Game Jam 2021

Game Jam 2021 finder i år sted på samme tid i Aarhus og Lyngby lørdag den 6. november og søndag den 7. november.