Fortællefredag

Historier fra hverdagen i Coding Pirates - både små og store tanker, oplevelser og idéer.

Kunne du tænke dig at bidrage til fortællefredag?

Hver fredag deler frivillige fra hele Coding Pirates historier fra deres hverdag om de ting, der sker ude i deres afdelinger. Hvis du går med en god historie, et godt projekt eller bare en idé, du godt kunne tænke dig at dele, så klik ind på slack-kanalen #fortælle-fredag-plan eller skriv en til til [email protected]

0 kommentarer

Nu går #fortællefredag på sommerferie

Nu går #fortællefredag på sommerferie

I begyndelsen af 2019 søsatte jeg projektet #fortællefredag med et ønske om at bringe os alle sammen tættere på hinanden gennem en større indsigt i hverdagen i Coding Pirates på kryds og tværs af afdelinger. Nu går vi på sommerferie og gør status over #fortællefredag.

Børnene i Coding Pirates har fået en stemme

Børnene i Coding Pirates har fået en stemme

Tilbage i november vedtog Coding Pirates København, at der skulle være en arbejdsgruppe for et nyt PiratRåd. Det blev til virkelighed her for nylig, da 8 børn med 2 voksne, der var klar til at lytte til dem, mødtes i et mødelokale på Søndre Campus ved Islands Brygge over pizza og post-its.

Coding Pirates i biografen

Coding Pirates i biografen

Da jeg cyklede forbi en plakat en morgen og så, at den nye ungdomsfilm “Hacker” var kommet i biograferne, tænkte jeg, at det var en film mange af børnene sikkert skulle se og derfor slog det mig, at vi jo kunne gøre det til en hyggelig dag, hvis vi samlet tog ind og så den.

En dag på Sekretariatet i Coding Pirates

En dag på Sekretariatet i Coding Pirates

Klokken er 8.27, og solen skinner over Odense Havn, da jeg mandag morgen i påskeugen kommer cyklende fra byen og ned mod Coding Pirates-kontoret på havnen. Med vinden i håret ned ad bakken, glemmer jeg et kort øjeblik, at jeg skal cykle op ad selv samme (lange!) bakke...

Den gode klubaften

Den gode klubaften

Jeg er i gang med min fjerde sæson som frivillig i Coding Pirates. Vi startede afdelingen i Gladsaxe i efteråret 2017 med en flok frivillige, der ikke havde nogen erfaring fra andre afdelinger. Vi var alle på bar bund i forhold til at afvikle en klubaften.

3D-print med Tinkercad og Cura

3D-print med Tinkercad og Cura

Hos Coding Pirates Nyborg har vi været så heldige at have adgang til to 3D-printere. Det har givet os muligheden for at lære, hvordan man går fra idé til 3D-model, over slicer, til færdigt print.

Kodepirater på månen

Kodepirater på månen

I mange lokalafdelinger har vi ofte taget udgangspunkt i et programmeringssprog eller en teknologi. Så kommer målet eller emnet først hen ad vejen, og vi frivillige håber på at piraterne selv har et godt projekt emne de vil i gang med. En stor hjælp kan være det kreative benspænd, der ligger i at starte med et tema.

Et par gode råd til lokalforeningerne

Et par gode råd til lokalforeningerne

Jeg har siddet i Coding Pirates Københavns bestyrelse de sidste 3½ år, de sidste 2 år som formand. Jeg takkede dog af som formand i sidste weekend. Vi har lært utrolig meget de år jeg har været i bestyrelsen, og jeg vil i dette indlæg dele et par highlights, samt et par udfordringer vi stadig døjer med.