Dagens program (lørdag den 24. oktober 2020)

Kl. 10.00-10.30: WORKSHOP DEL 1: OPSTART

Henrik Birkemose fra Coding Pirates Rødovre har bygget en saft-o-mat til lokalforeningen. En corona-sikker maskine, som kan bygges af piraterne, af de frivillige, eller stå klar til næste klubaften til at servicere, når klubaftenens vigtigste højdepunkt kommer: Pausen!

Vær med, find din indre og ydre nørd frem! Bliv guidet online af Henrik og i fællesskab med  de andre deltagere, når I i løbet af 6 timer laver jeres helt egen version af saft-o-maten. 

OBS: Man kan sagtens deltage med egne materialer og eget ønske om system til saft-o-maten. Mulighederne er uendelige, og Henrik bruger sin egen erfaring til at besvare spørgsmål og guide så godt, han kan.

Der er indkøbt og lavet 20 workshop-kit, som kan bestilles efter først-til-mølle princippet i tilmeldingen. Som udgangspunkt fordeler vi kittene, så der er 1 workshop-kit til en afdeling eller forening. Ønsker I at deltage flere fra samme forening, så opfordrer vi jer til at deltage sammen og samarbejde om at lave saft-o-maten derhjemme eller i foreningslokalerne. Kittet indeholder ikke værktøjer som loddekolbe, limpistol eller andet. Men kittet er gratis og til evigt eje efter workshoppen.

Tilmelding med kit senest fredag den 16. oktober (eller så længe lager haves).

Henrik har samlet en indkøbsliste over de dele, han kommer til at anvende i workshoppen:

» Download indkøbslisten

Kl. 10.30 - 11.30: PANELDEBAT: ONLINE KLUBAFTENER

Vi har sat en lille gruppe frivillige stævne (husk kaffe og kaffekop!) til frit at fortælle og snakke om at gå online til klubaftenerne. De har alle erfaringer på forskellig vis fra 2020 – både med ren online undervisning, goodiebags, forløb og meget andet.

Så hop med og få gode tips og tricks samt erfaringer med platforme, indhold, metoder m.m. i forbindelse med en Coding Pirates klubaften. Der bliver selvfølgelig også tid til at stille spørgsmål direkte til panelet.

Kl. 11.30 - 12.00: WORKSHOP DEL 2: OPFØLGNING OG SPØRGSMÅL

Vi åbner ind til værkstedet, hvor saft-o-materne bygges, så alle kan være med. Vi hører om fremskridtet, frustrationerne, som er opstået undervejs, den gode stemning, det at nørde online og ser hvor forskelligt et projekt kan udmønte sig.

Kl. 12.00 - 13.30: KURSUS MED HANDLEMOD

TIPS OG TRICKS TIL AT SKABE ENGAGERET ONLINE DELTAGELSE

Ofte kan det være svært som facilitator, underviser eller frivillig at holde gejsten oppe og det interaktive niveau højt. Og online kan det være særligt svært at mestre. I dette kursus får du Handlemods indsigt i mange års erfaring fra andre foreninger, virksomheder og organisationer, selvfølgelig tilpasset Coding Pirates. Når kurset er ovre er du klædt godt på til at du kan hjælpe din afdeling med at gå online i kortere og længere perioder.

Deltagelse kræver tilmelding senest fredag den 16. oktober.

Kl. 13.30-14.30: NETVÆRK

En stor del af vores nationale arrangementer går ud på at netværke – og EXPLORE er ingen undtagelse. Så grib dit headset og kamera, og en kop-tår-et-eller-andet og forsvind ind i et online Coding Pirates. Her kan du møde ligesindede og snakke, fremvise, hygge, nørde, skabe forbindelser eller noget helt syvende!

Kl. 14.30-15.30: PANELDEBAT

Dagens sidste paneldebat handler om… Hvad synes du? Hvad vil du gerne vide mere om? Hvad ved du mere om? Hvad skal andre vide mere om? Hvad skal der diskuteres, dykkes ned i, udfoldes, grines over? Uanset hvad har vi kopperne parate, tonen er god og stemningen høj. 

Kom glad med forslag til en times Coding Pirate debat: https://padlet.com/kenn16/r2t8gxnohh1e2tln

Kl. 15.30-16.00: WORKSHOP DEL 3: FREMVISNING

Dagens workshop afsluttes. Der åbnes for at kunne fremvise de forskellige versioner af saft-o-maten, og der deles konkrete erfaringer med ens eget projekt og resultat.