Vi kan slet ikke få hænderne ned – ny bog om Scratch udkommer på fredag. Scratch er et af de programmer, som der bliver kodet i til vores kodeaftener. Bogen er skrevet til den helt nye version af Scratch, som kommer i januar 19, men som allerede nu kan testes i en betaversion. Bogen kan dog også bruges sammen med den nuværende version.

Bogen Det Syngende Fødselsdagskort – og andre funky ting du selv kan lave med en computer og lidt fantasi er skrevet af Kirsten Dam Pedersen og Mie Nørgaard, og Louise Overgaard, der er formand for Coding Pirates Denmark, har skrevet forordet.

Bogen er skrevet til børn mellem 8-12 år og giver en grundig og kreativ introduktion til Scratch 3.0 med opskrifter på, hvordan du laver tegnefilm, et interaktivt fødselsdagskort, kunst, quizzer osv. Bogen vil også indeholde ideer til selv at udfolde sig kreativt, men generelt vil fokusset være på at få børnene til selv at tænke kreativt og bruge Scratch til, hvad end de kunne tænke sig.

Det Syngende Fødselsdagskort udkommer fredag d. 23. november og i den anledning inviteres nysgerrige og kreative sjæle til bogreception på Lindevangsskolen på Frederiksberg. Coding Pirates’ formand Louise Overgaard holder et oplæg, og der vil være sjove aktiviteter for børn. Læs mere.

Redigeret d. 20.11.19