Forholdsregler i forbindelse med coronavirus

Information til frivillige:

Herunder kan I finde informationer og links om alt, der relaterer sig til foreningslivet og klubaftenerne.

Læs også gerne informationerne til pirater og forældre, så I ved, hvad vi fortæller dem.

I kan også deltage i erfaringsudveksling inde på Slack-kanalen #afdelingskaptajnerne

Opdateret 20/12 2021

Kulturministeriet har meldt ud, at der opfordres til, at man ikke deltager i indendørs foreningsaktiviteter i juleferien. Opfordringen gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne også genåbner. Derfor anbefaler vi også fra Coding Pirates Denmarks side, at man først afholder indendørs aktiviteter fra den 5. januar 2022.

Klubaften

Forberedelse til klubaften

Forud for klubaftenerne vil der være en række tiltag, I skal forberede jer på:

 • Indkøb af håndsprit eller håndsæbe og papirhåndklæder (medmindre jeres lokalitet stiller det til rådighed for jer). Hav enten engangsservietter med håndsprit eller spritservietter til rådighed til rengøring af udstyr.
 • Aftal rengøring med jeres lokalitet: Hvem står for det? Koster det noget? osv.
 • Vurdér hvor mange, I må være på jeres lokalitet.    
 • Mundbind: Det er ikke et krav at bære mundbind, hvis man aktivt deltager i klubaktiviteten. Det kan være nødvendigt til og fra klubaftenen, afhængig af jeres lokations regler og rammer. 
 • Snak igennem med de frivillige i foreningen, hvordan I afholder klubaftenen, så alle er med på planerne
 • Skriv ud til jeres medlemmer om de nye tiltag. Det er vigtigt, at de føler, I tager situationen alvorligt, og at det er sikkert for dem at deltage.

Og så skal I stadig huske, at det også skal være sjovt at gå til Coding Pirates – også for jer! Find de rammer, der passer jer bedst – det vil være det bedste for jer, børnene og foreningen!

 

Afholdelse af klubaften

Der er PT. ikke nogle retningslinjer som gælder for indendørsfritidsaktiviter.
Under afholdelsen af selve klubaftenen kan I orientere jer mod følgende:

 • I bør overholde 1 meters afstand mellem alle deltagere
 • Såfremt der er en, der skal give en fælles besked eller undervise, så bør vedkommende stå 2 meter væk fra den nærmeste deltager
 • Sørg for god udluftning
 • Hvis I spiser sammen, så planlæg spisningen på en måde, så I undgår kø-dannelser
 • I bør spritte af ved ankomst, i pauser og ved afslutning. Det kan også være nødvendigt, hvis der skal skiftes udstyr mellem deltagere. I bør spritte udstyr af ved afslutningen.
 • I skal give klare instrukser om opførslen til en klubaften; Hvornår skal man spritte af? Hvordan holder man afstand? Er der særlige ting i forbindelse med pauser, toiletbesøg osv.?
 • Gentænk jeres klubaften. Det er vigtigt, I finder et format, hvor I stadig kan lege jer igennem en klubaften uden at gøre det til skoleundervisning. I de her rammer kan det være svært at være sammen med børnene på samme måde som tidligere, men det er også vigtigt, vi ikke går over til klasseundervisning. Snak med hinanden om, hvordan I kan bevare noget af det sjove og legende, der gør lige præcis jeres klubaften speciel.
 • Har I børn, der bliver kede af det, må I selvfølgelig gerne trøste dem – også selvom det så bryder afstanden. Men det stiller blot endnu større krav til, at afstandskravet efterleves resten af tiden. 
 • I skal føre tilsyn med hvem der deltager på de enkelte aftener, således at smitteopsporing nemt kan foretages i tilfælde af udbrud. 

Hvis I er syge, skal I selvfølgelig blive hjemme og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvornår I må vende tilbage (spørg evt. egen læge). Hvis I har frivillige i risikozonen, kan de godt deltage, men det kan være nødvendigt at gøre særligt opmærksom på det i forhold til piraterne, så der kan tages ekstra hensyn.

Gør børn og forældre opmærksomme på at kontakte jer, såfremt de har en positiv coronatest.

Hvis I modtager information om at børn, forældre(som har været på lokationen) eller frivillige er smittede, så send følgende besked til alle deltagere, børn, forældre, frivillige, og hurtigst muligt. Husk at holde det anonymiseret.
Eksempelvis kan I skrive:

“Vi har desværre erfaret at en af vores deltagere på klubaftenen er smittet med Covid. Vi anbefaler derfor alle at få taget en test hurtigst muligt. Opstår der symptomer, så kontakt læge og få taget en ny test. Er du testet postiv med corona så giv besked hurtigst muligt.”

Læs mere

Her finder i de links, der ligger til baggrund for retningslinjerne. Husk, at I også altid er velkomne til at række ud til Sekretariatet og spørge. Vi er helt opdaterede på den seneste information og står klar til at guide jer igennem.