I september var seks frivillige og 10 børn fra Coding Pirates Vejle på besøg hos LEGO House i Billund. Det blev en dag med fokus på at styrke de sociale relationer og blive klogere på stopmotion.

Coding Pirates Vejle lagde en søndag i september vejen forbi LEGO House i Billund. Forud for turen havde foreningen søgt om tilskud til turen gennem eventpuljen, som kan søges af alle afdelinger i hele landet.

» Læs mere om eventpuljen, samt hvordan du søger penge til dit næste event

Jørgen Tietze, der er kasserer i Coding Pirates Vejle og suppleant i Hovedbestyrelsen for Coding Pirates Denmark, forklarer her om formålet med turen:

– Vi ville gerne afprøve, hvordan en tur i starten af sæsonen ville bidrage til det sociale fællesskab blandt vores pirater. Desuden planlagde vi at arbejde med levende billeder i form af stopmotion med piraterne. I LEGO House har de en oplevelseszone rettet mod at arbejde med stopmotion, hvorfor vi så det som en oplagt mulighed til at afprøve dette, inden vi selv skulle i gang.

En medarbejder fra LEGO House modtog de 13 vejlensere, og så fik børnene ellers mulighed for at udforske LEGO-legepladsen i små grupper.

– Efter cirka en time fandt vi sammen om at bygge et højt Coding Pirates-tårn ved det store LEGO-vandfald. Et par af vores børn var begyndt, fordi de ville bygge det højeste tårn, og herefter begyndte et par frivillige at bidrage til tårnet, og til sidst var næsten hele gruppen i sving med at bygge, fortæller Jørgen begejstret.

Udover at bygge med LEGO-klodser blev der også brugt tid på at udforske stopmotion-oplevelseszonen:

– Alle fik lavet små stopmotion klip, som vi kiggede igennem til den efterfølgende klubaften. Det gav inspiration til at lave mere. Vi havde det alle sjovt i LEGO House og har efterfølgende arbejdet videre med både LEGO-robotter og stopmotion-film.

Tak til Jørgen Tietze fra Coding Pirates Vejle for tekst og billeder.

Fun facts: LEGO House

  • Indvendigt findes en af verdens største LEGO-modeller, The Tree of Creativity, som er et 15 meter højt træ bygget med over 6,3 millioner brikker. Træet tog over 25.000 timer at samle – svarende til 5 år. 
  • Du kan kombinere 6 LEGO-brikker i samme farve på 915.000.000 måder. Inde i LEGO House er der unikke kombinationer nok til, at det ville tage over 3.000 år at samle dem alle.

Kilde: Dansk Arktitektur Center

Galleri: